Utmärkt designa trappa onlineföretag ? Vi är stolta över att vara klimatpositiva – för varje trappa som vi säljer så minskar vi tillsammans koldioxidpåverkan med 60 kg. Att minska på koldioxiden som vi kontinuerligt släpper ut och kompensera för resterande utsläpp ser vi som en självklarhet. Men vi behöver se till att ytterligare ta bort en del av de utsläpp som redan finns i atmosfären för att hjälpa miljön tillbaka i rätt riktning. Därför är det viktigt för oss att ha koll på våra utsläpp och avtryck och kompensera ytterligare – i vårt fall med 200%. Upptäck mer information at Furutrappa. Ytbehandling: Bets, lack, målad och/eller oljad yta? Vit, grå, svart eller brun? Anpassa alla trappens delar på ditt sätt.
Motpolen till människor som väljer att ta hissen är människor som tävlar i vem som kan bestiga en trappa först. Dessa personer är grunden till den växande populariteten vi ser inom den sport som kallas ”vertical running”, eller ”tower running”. Att tävla i trappgång är något som görs på en global skala och tävlingar återfinns runt om i världen på välkända platser och såväl trappor. De tre mest kända tävlingarna går under namnen ”Empire State Building Run Up”, ”La Verticale de la Tour Eiffel” och ”Niesen Stair Run”, vars namn även avslöjar tävlingarnas plats. Det är inte en slump att kända byggnader (och självklart dess kända trappor) som Empire State Building och Eiffeltornet nyttjas för dessa typer av tävlingar.
Sist men inte minst är den möjligtvis viktigaste aspekten att ha i åtanke. En aspekt som är direkt kopplad till säkerhet, komfort och till viss del design, nämligen stegförhållanden. En säker och komfortabel trappa bör inte innehålla några variationer när det kommer till steghöjd eller stegdjup. Istället ska trappor karaktäriseras av kontinuitet utan några överraskningar, detta för att kunna bibehålla samma gångtempo. Inte nog för att det är behagligare att gå i en trappa med samma stegförhållanden från början till slut, men det är också betydligt säkrare.
Trapptyp: Det första att bestämma är vilken typ och form av trappa du behöver och vill ha. I Sverige är en så kallad L-trappa det vanligaste men även raka och U-formade trappor är vanliga. Här kan du läsa mer om olika trapptyper. Nästa steg är att säkerställa ytan du har till förfogande och noga mäta all mått enligt vår beskrivning. Du behöver också bestämma om du vill ha en så kallad öppen eller stängd trappa. Här samlar vi fakta om olika typer av trappor, dess beståndsdelar, olika trämaterial samt viktiga byggnormer. Du behöver naturligtvis inte kunna alla dessa termer för att designa din egen trappa – i vår online designer blir du guidad steg för steg. Blir du förvirrad av alla begrepp och behöver hjälp så är du som alltid välkommen att höra av dig till oss. Hitta ännu mer info at https://stepsta.se/.
Behöver alla yttervangstycken monteras i vägg? Vid en L-trappa eller U-trappa behöver alla yttervangstycken kunna fästas i vägg. Detta på ett maximalt avstånd på max 600 mm c/c samt max 250 mm från ett hörn. Infästningspunkten i väggen behöver vara en träregel med minsta dimension på 45x75mm eller motsvarande. Om du inte har väggar runt alla yttervangstycken, går detta att lösa med extra pelare. Ange isåfall en kommentar i kassan angående detta, alternativt kontakta oss innan köpet på hej@stepsta.se. Se också isåfall till att spara din konfiguration och bifoga denna i mejlet.